Door Eendracht Sterk Leuth, opgericht 1898

Concert samen Ooijse Toekomst op 4 nov. aanvang 15.30 uur


najaarsconcert OT 2018

Het vindt plaats in De Sprong Te Ooij. Aanvang 15.30 uur.
Zaal open 15.00 uur.

Nadat de verenigingen in 2017 al eerder succesvol samenwerkten om de muziek te verzorgen bij het openlucht theater Verhalen van de Ooij gaan ze nu nog een stap verder. De muzikanten zijn al vele jaren geen onbekenden voor elkaar en daarom is deze keer besloten om de orkesten daadwerkelijk samen te voegen. Hierdoor ontstaat een groot orkest van ca 60 muzikanten. Dit opent nieuwe muzikale deuren. Ook benieuwd geworden naar het resultaat, kom dan luisteren toegang is gratis.

Uiteraard willen de orkesten ook individueel laten horen wat ze in huis hebben. Ooijse Toekomst opent het concert met Monterosi van Jacob de Haan. Een mooi gedragen nummer wat memoreert aan het mooie plaatsje in Italië, maar ook om terug te denken aan de mooie zomer van dit jaar. Retro is helemaal hip en daarmee ook de muziek uit die tijd. Bekende nummers van Cliff Richard en Johnny Cash zullen hier aan herinneren. Vervolgens gaat het orkest los met Chicago Rivisited in bigband stijl en sluit het af met The Liberty Bell, bekend als openingsmelodie van Monty Python’s Flying Circus

Het orkest van D.E.S. heeft ook een divers programma ingestudeerd. Zij openen met de heroïsche klanken van Fanfare for a Friend en gaan verder met de muzikale verbeelding van de strijd van Greenpeace’s Rainbow Warrior tegen de walvisvaart. Het rustpunt in het programma is het Adagio van Baermann, een solo bewerking voor sopraan saxofoon. De uitsmijters zijn deze keer Zoutelanden van Blof en het swingende Feeling Good bekend in de uitvoering van Michael Bublé.

De apotheose van dit concert is het groot gezamenlijk orkest. Met veel enthousiasme is er samen gerepeteerd aan Oregon van Jacob de Haan en Noahs Ark van Bert Appermont. De unieke klank van dit groot orkest laat deze grootse werken tot leven komen en als een muzikale film tot je komen. Laat je verrassen en kom luisteren naar dit unieke optreden. Dit wil je niet missen!

 

 

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Nieuwsflits:  Website weer up to date