Door Eendracht Sterk Leuth, opgericht 1898

Dirigent(en)

BIOGRAFIE

Aug 2023 t/m heden

Info volgt nog.

 

November 2009 t/m juli 2022

Dirigent Andy Kievits 

Andy Kievits werd op 29 september 1970 geboren in Millingen aan de Rijn. Op 9 jarige leeftijd werd hij lid van fanfare “Ons Genoegen” en kreeg hier les op de bugel. Al op jonge leeftijd merkte hij dat hij het muziekvak in wilde. Na het behalen van verschillende muziekdiploma’s, inmiddels op trompet, werd hij in 1988 toegelaten tot de vooropleiding van het Stedelijk conservatorium te Arnhem. Hij studeerde daar bij Peter van Loo en behaalde in 1995 zijn diploma “Docerend musicus”.

Het graag overbrengen van muzikale ideeën op anderen en het enthousiasmeren van (amateur)muzikanten zette hem in 1993 aan om naast zijn trompetstudie, Harmonie/Fanfare directie te gaan studeren bij Jaap Koops, Harrie Janssen en Karel Wolters, eveneens te Arnhem. Andy behaalde zijn Praktijkdiploma HaFa-directie in 1997. Op dat moment was hij als dirigent al verbonden aan meerdere muziek verenigingen.

Naast D.E.S. is Andy momenteel werkzaam als dirigent bij harmonie “La Fraternité” in Brummen en harmonie “Concordia” te Varsseveld. Met beide orkesten verzorgde hij zeer succesvolle optredens tijdens concerten en concoursen in binnen- en buitenland. Verder is hij als docent klein koper verbonden aan muziekschool “Musica Allegra” te Dieren, alwaar hij ook dirigent is van het schoolorkest.

Sinds november 2009 is hij dirigent van het fanfareorkest van D.E.S.. Het enthousiasmeren van zowel de talrijke jeugdige muzikanten alsook de ouderen binnen de vereniging is voor Andy nog steeds van groot belang. Hen samen op een hoog muzikaal peil met plezier muziek te laten maken is het hoogste doel.

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Nieuwsflits:  Voorjaarsconcert slagwerkgroep