Door Eendracht Sterk Leuth, opgericht 1898

Instructeur

BIOGRAFIE Wiljan Gerritzen

Wiljan, geboren in 1969, is geen onbekende in de slagwerkwereld. Hij is geboren en getogen in Leuth en heeft vanaf zijn 10e jaar muziek mogen beoefenen bij de plaatselijke Fanfare D.E.S.

Als concertslagwerker, tamboer-maître en lid van de toenmalige drumband heeft hij zo’n 11 jaar de fanfare en drumband gediend. Ook de opleiding, diploma A t/m D algemeen slagwerk, heeft hij hier genoten en met succes afgerond.

Na het behalen van zijn instructeursdiploma in 1991 heeft hij in de periode tot heden ervaring opgedaan als instructeur bij diverse slagwerkgroepen in Beek, Mill, Gendt en Groesbeek. Met deze 2 laatste is hij dan ook meervoudig Nederlands en Europees Kampioen geworden.

Dit zegt echter nog niets over de slagwerkgroep Door Eendracht Sterk maar wel over de weg die zij zijn ingeslagen. Sinds 2005 is Wiljan als instructeur weer Back to the Roots, terug op zijn oude stek bij D.E.S. in Leuth. Wiljan houdt ervan om veel moderne slagwerkinstrumenten te gebruiken tijdens concerten om zo een compositie perfect ten uitvoer te kunnen brengen. Zijn favoriete componisten zijn Gian Prince en Vincent Cox. De ene omdat deze composities schrijft met fijne ritmes en de andere vanwege zijn vele tegenstellingen en onregelmatigheden in de slagwerkmuziek.

Samen met zijn slagwerkgroep is Wiljan druk bezig om, tijdens concerten en andere optredens, telkens weer goed voor de dag te komen. Het is elke keer weer de moeite waard om naar de slagwerkgroep te kijken en te luisteren.

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Nieuwsflits:  Website weer up to date