Door Eendracht Sterk Leuth, opgericht 1898

DES Leuth- Concert zondag 9 april ‘Hollandse Meesters’

Op zondag 9 april om 14.00 uur houdt muziekvereniging DES uit Leuth haar jaarlijkse themaconcert. Het thema is dit jaar ‘Hollands Meesters’. Men denkt dan al snel aan schilders als Rembrandt en Van Gogh. Bij dit concert gaan we dan ook kunst combineren met muziek. Voor, tijdens en na de muzikale prestaties door alle orkesten van DES is er gelegenheid om te genieten van kunst gemaakt door lokale kunstenaars. Voor de kunstenaars die spijt hebben dat ze zich niet hebben aangemeld, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar (des-leuth@hotmail.nl). Daarnaast worden de kunstenaars van basisschool Het Bijenveld uit Leuth de kans geboden hun creativiteit te tonen. In hun werken hebben ze een muzikale associatie gemaakt van bekende kunst thema’s.

Muzikaal is het ook weer een grote verrassing! Het fanfareorkest neemt je mee van oude naar hedendaagse Nederlandse componisten zoals Boedijn en De Meij, maar ook naar vertolkers van Nederlandse taalkunstenaars op muziek zoals Shaffy en Borsato. De slagwerkgroep gaat in deze stijl verder en laat zien waar een moderne percussiegroep toe in staat is. Dit combineren ze met licht, beeld en zang. Uiteraard ontbreken de jeugd en DES Dwaas niet in de programmering. In totaal een mooie artistieke middag die de moeite waard is om naar toe te komen en dat zonder entree te betalen!
Wij zien u graag in de Vriendenkring op zondag 9 april.

De zon staat weer hoog aan de hemel. Tijd voor aandacht aan de tuin. Heeft u nog potgrond nodig? Wij hebben nog enkele 40L zakken over (3.75/stuk, 3voor 10 euro). Geef ons een bericht en wij zorgen dat het geregeld wordt en u steunt de vereniging.

 

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Nieuwsflits:  Website weer up to date