Door Eendracht Sterk Leuth, opgericht 1898

DES Leuth staat 14 mei weer bol van de muziek!

Na twee kleine voorproefjes op koningsdag en een bijdrage van de slagwerkgroep op het jubileumconcert van KNA mag het weer. Muziekvereniging DES presenteert zich op zaterdagavond 14 mei weer muzikaal in optima forma. Het belooft om verschillende redenen een bijzondere avond te worden. Om te beginnen hebben wij er na 2 jaar gewoon heel veel zin om ons te laten horen met een volledig programma!

De avond zal worden geopend door de slagwerkgroep. Zij zijn de afgelopen periode een pilot aangegaan met de slagwerkers van KNA. Hierdoor kan een breder repertoire en instrumentatie worden toegepast. Het resultaat mag er wezen en ze staan te stralen op het podium. Laat je verrassen door de diverse klanken en ritmes van een moderne slagwerkgroep! Na de pauze zal het orkest in vol ornaat aantreden. Daar dit het laatste ‘grote’ optreden is met dirigent Andy Kievits hebben zij extra hun best gedaan om nog eenmaal samen te schitteren met een concertprogramma. Het programma neemt je onder andere mee naar avonturen op de verschillende eilanden uit Gullivers travels en How to train a dragon, een mooi gedragen ballade van Philip Sparke en de hits van Ed Sheeran.

Een andere primeur is de locatie. Deze keer niet de vertrouwde Vriendenkring, maar het Kulturhus (Reusensestraat 4, Leuth). Een mooie knusse locatie om elkaar weer eens te ontmoeten. Het concert begint om 20h en de toegang is gratis. De zaal is geopend vanaf 19.30h. Trakteer jezelf eens op een mooie muzikale avond en nog wel in eigen dorp.

DES is nog op zoek naar een aantal muzikale versterkingen. Altijd al een instrument willen spelen of kriebelt het na jaren weer en zou je het wel weer willen proberen neem dan contact op (des-leuth@hotmail.nl). Het blijkt dat volwassen in een relatief korte periode al muziek kunnen maken. Hiervoor zijn korte lesprogramma’s die je (deels online) snel op weg helpen. U kunt de vereniging ook financieel steunen door ‘Vriend van DES’ te worden of lever je oude metalen gratis bij ons in.

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Nieuwsflits:  Website weer up to date