Door Eendracht Sterk Leuth, opgericht 1898

Muziekvereniging D.E.S. brengt virtuele groet ipv oliebollen

Het coronavirus heeft het land behoorlijk op zijn kop gezet. Iedereen heeft er wel mee te maken. Zo ook muziekvereniging D.E.S. uit Leuth. Normaal gesproken proberen we op diverse momenten door het jaar de Leuthse gemeenschap en muzikale vrienden te trakteren met diverse optredens binnen en buiten. Dit kunnen we al bijna een jaar niet meer voor u doen. Dit vinden we uiteraard erg jammer. Omdat we niet weten wanneer we weer kunnen optreden en welk event het zal zijn, is het erg lastig om aan een geschikt programma te blijven werken. Desondanks doen we ons best om, binnen de mogelijkheden die geboden worden, te blijven musiceren en in vorm te blijven zodat we er weer kunnen staan zodra de omstandigheden het toestaan. 

Gelukkig zijn we ook in staat gebleken om met wat extra inzet van velen de muziekopleiding door te zetten. Muziek kan een mooie (nieuwe) hobby zijn om de vrijgekomen tijd in te vullen en je af te leiden van ‘het nieuwe normaal’. Mocht u altijd al een instrument hebben willen spelen of overwegen het opnieuw te gaan doen, wellicht is dit een goed moment om te beginnen. Dit is niet alleen mogelijk voor jongeren, maar juist ook voor volwassenen. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden (des-leuth@hotmail.nl).

Naast dat we u niet meer van onze muziek kunnen laten genieten, hebben we u het afgelopen jaar ook niet kunnen laten profiteren van onze jaarlijkse acties. Nadat we de potgrond actie hebben moeten annuleren, zijn we ook genoodzaakt om de oliebollen actie rond Oud & Nieuw te annuleren. Als gevolg van de maatregelen is het voor ons niet mogelijk om het zo in te richten dat het voor u en onszelf veilig is en een goede kwaliteit oliebol op het juiste moment aan te kunnen bieden. Het niet uit kunnen voeren van activiteiten en acties heeft grote gevolgen voor de financiële positie van de vereniging en de kosten lopen gewoon door. Daarom hopen wij dat we volgend jaar weer op u mogen rekenen. Onze oud ijzer actie loopt wel gewoon door. Dit halen we gratis bij u op als u een bericht stuurt naar bovenstaand adres of contact opneemt met Harry Dahm.

 Toch willen we Leuth niet helemaal in de kou laten staan dit jaar en u een warm hart onder de riem steken. Zoals aangekondigd in de Rozet,  hadden we het plan om u dit jaar een muzikale kerstgroet te brengen. Dit hadden we willen doen op donderdag 24 december en op vrijdag 25 december 1e kerstdag om kerstmuziek laten horen in ensemble vorm op het kerkplein in Leuth. Helaas hebben de nieuwe coronamaatregelen van 14 december aan deze ambities een einde gemaakt en is het ons niet gegeven u een muzikale kerstgroet te brengen. Wij hopen u zo snel mogelijk op een andere gelegenheid weer te ontmoeten.

 Namens bestuur en leden van Muziekvereniging D.E.S. wensen wij u een gezond, gelukkig en muzikaal kerst en 2021!

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Nieuwsflits:  Website weer up to date