Door Eendracht Sterk Leuth, opgericht 1898

Muziekvereniging D.E.S. pakt uit met internationale allure. ‘A Compass to klezmer’ een avond top amusement in samenwerking met Di Gojim

Van dit concert vindt uw een promofilm op de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=AkQkzWXEu3U
Daarnaast is er een facebook-evenement aangemaakt op de openbare D.E.S. pagina
Dit vind je op: https://www.facebook.com/events/618133068237195/
Heb je facebook? Like de pagina en laat weten of je erbij bent  9 november

Muziekvereniging D.E.S. is dit jaar 115 jaar oud, maar nog jong in zijn doen en laten. Het fanfare orkest van D.E.S. heeft voor het komende najaar een nieuwe uitdaging. Op 9 november geven zij een uitvoering in samenwerking met klezmer orkest  Di Gojim. Di Gojim is een Nederlandse muziektheatergroep. De groep is opgericht in 1988 door onder andere Jaap Mulder en componist Sjaak van der Reijden. Zes enthousiaste jonge musici verdiepten zich in de toen nog onbekende Jiddische klezmermuziek. Deze muziek is een mix van Oost-Europese volksmuziekstijlen, zigeunermuziek en Joodse muziek. Verdriet, vreugde en humor tekenen de liederen en dansen en nooit zonder een humoristische kwinkslag. Klezmermuziek heeft zich in alle tijden en op alle plaatsen gevormd naar de omgeving waarin ze werd gespeeld. Zo namen zij melodieën en stijlen uit andere culturen over en verwerkten dit in hun eigen muziek. Met de emigratie naar Amerika veranderde ook de muziek. Meer “jazzy” elementen, circusmuziek en showstijlen werden een onderdeel van het repertoire van de klezmer muzikant. Di Gojim maakte zich niet alleen deze stijl eigen, maar creëerde geheel in de geest van de klezmer een eigen variant. Schrijvers als Ivo de Wijs, Robert Long en Herman Pieter de Boer lieten zich inspireren door de Jiddische en Oost-Europese volksmuziek. Zo ontstond er een nieuwe vorm van klezmer, eigentijds en minder gedrenkt in nostalgie. Met deze nieuwe cross-over bestormt Di Gojim al 25 jaar succesvol de internationale theaters.

Tijdens de uitvoering ‘A Compass to klezmer’ zullen beide orkesten uitvoerig aan bod komen. D.E.S. opent de avond met een gevarieerd programma, met onder inspirerende muziek van componist Peter Graham. Waarna we muzikaal zullen uitkomen bij Di Gojim. Vervolgens zal Di Gojim een deel van hun succesvolle theaterprogramma vertolken waarna beide orkesten gezamenlijk naar een grande finale zullen toewerken. Kortom, een avond top amusement met internationale allure en dat bij u om de hoek. 
Door de medewerking van sponsoren zijn we in staat om een zeer lage ticketprijs te voeren van maar €2 per persoon. Kaartverkoop bij opening van zaal De Vriendenkring in Leuth (19.30h) of reserveer deze tijdig van te voren via des-leuth@hotmail.nl .

Een voorproefje vindt je op:

 http://digojim.nl/index-eng.php?cmd=2&id_content=1&viewpic=viewtopic

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Muziekvereniging D.E.S. Leuth

Nieuwsflits:  Website weer up to date